2009 – Persbericht rioolFest Utrecht

Hilversum, 12-06-2009

PERSBERICHT

Rioolfestival in Utrecht!


De nieuwe metrolijn van het Centraal Station naar de Dom wordt binnenkort in gebruik genomen. Van 18 tot 21 juli 2009 zijn de metrotreinen te horen via het riool in de Zadelstraat in Utrecht. Dit unieke geluidsproject draagt de naam ‘SewerFest [030]’ en wordt gerealiseerd vanuit de ‘Zadelbar’, Zadelstaat 22 te Utrecht.

Wat iedere stad wil hebben!
Tijdens dit vierdaagse project zal in Utrecht de (horror-)geschiedenis van rond het jaar 1600, een hedendaagse dierentuin met sprookjes, de Tour de France, een wereldhaven en een ondergronds metronetwerk rijk zijn, inclusief metrostation.

  • NOTE: Het rioolfestival ‘SewerFest [030]’ is onderdeel van ‘Europa Cantat’, een 10-daags festival in Utrecht voor zangers en koren uit de hele wereld. [17-26 juli]

Het geluidsproject ‘SewerFest [030]’ kan op verschillende manieren worden ervaren. “In de eerste plaats door publiek dat al winkelend verrast zal worden door de ondergrondse geluiden die opstijgen, of je kunt er even speciaal voor gaan zitten, bijvoorbeeld rondom één van de vele putjes, om even te genieten”, aldus het organiserend rioolteam van de stichting rioolFest te Hilversum.

Initiator Willem Davids:  “Het idee is even simpel als uniek. De geluidsbron, het hart van het festival, is een speciale luidsprekerconstructie die in een hoofdbuis van het riool is geplaatst. Het geluid in die buis kan geen kant op en zal zich moeten verplaatsen door het rioolsysteem, om op te stijgen uit alle hierop aangesloten afvoerputjes. Die gaan als luidsprekers fungeren. ”

Met dit concept reist de stichting rioolFest de wereld over om het slechte imago van het riool te verbeteren. Davids: “Het is een groot succes, ik ben gestart in Hilversum, volgend jaar draaien we in Canada, de mondiale rioolwereld staat op z’n kop.”

Website en programma: http://www.rioolfest.nl

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s